Chcete vysnívanú prácu, ale NEVIETE AKO začať?

Na nete nájdete kopec motivačných videí. V kníhkupectvách nájdete kopec plnohodnotných kníh. Ak však čítate tento blog aj napriek tomu, že ste ich už niekoľko videli či prečítali, zrejme vám ešte stále niečo chýba, aby ste sa ÚSPEŠNE naštartovali a zvládli vašu cestu.

Tu sú 2 JEDNODUCHÉ TIPY:

1. Zabudnite na magické postupy a tajomstvá.

Neexistujú žiadne magické tajomstvá, či fixný návod, ako si nájsť svoju vysnívanú prácu. Existujú kroky, či metódy, ktoré vám môžu pomôcť. Existujú tipy a príbehy od ľudí, ktorí to úspešne zvládli.

Nemáte však žiadnu záruku, či tieto kroky a tipy budú skutočne fungovať aj vo vašom živote, pokiaľ to jednoducho nevyskúšate. Najlepší spôsob ako sa naštartovať je teda konať, skúšať a nevzdávať sa. Budujte si svoju cestu.

Nebudem vám klamať. Z vlastnej skúsenosti viem, že nájdenie vysnívanej práce je výzva. Ale dá sa to. A nebudete v tom bez podpory. Preto existuje tento blog.

2. Rozhodnite sa, či ZMENU skutočne CHCETE.

Ak nechcete, je to úplne v poriadku.

Kľudne môžete ostať v práci, kde sa cítite non-stop vystresovaní, či unudení. V pohode môžete ostať vo firme, kde ste len číslom na výplatnej páske a nadávate na svojho šéfa. V pohode môžete ísť večer spať so sklamaním, že strácate svoj čas v práci, ktorá vás ubíja a zabíja váš potenciál. Keď vám to tak vyhovuje, je to v pohode.

Ale môže to vyzerať aj úplne inak.

Môžete mať prácu, kde sa realizujete. Môžete mať prácu s menším stresom. Môžete mať o 25 percent (a viac) vyššiu výplatu. Môžete pracovať s ľuďmi, ktorí rovnako ako vy, chcú na tomto svete vytvoriť niečo hodnotné. Môžete pracovať menej hodín a mať viac času na rodinu. Môžete si povedať “Wow, ja mám svoju vysnívanú prácu.”

Záleží len na vás, či CHCETE zmenu zrealizovať bez výhovoriek, bez hádzania viny na ľudí okolo seba.

Ak skutočne CHCETE, neodkladajte váš sen na budúci mesiac, rok či čas, keď budú lepšie príležitosti. Rozhodnite sa dnes. Tak, ako hovorí tento inšpirujúci citát od Mahátma Gándhí.

Foto: Martin Giertl Photography, Watching the sunset at Elfin Lakes

Ak si aspoň pri jednej odrážke poviete „Wow, veď tam patrím aj JA!“ blogové články na tomto webe sú pre vás:

  • Single zamestnanci, ktorí sa cítia vo svojej kariére stratení a nevedia, čo ďalej a keďže sú bez partnera, často nevedia komu sa môžu zdôveriť alebo ako svoju situáciu riešiť.
  • Vyhorení supervízori, či manažéri, ktorí dosiahli svoje kariérne ciele, ale aj napriek tomu sú nespokojní a vystresovaní. Hľadajú vo svojej kariére zmysel, sebarealizáciu a naplnenie.
  • Mamičky na materskej, ktoré sa chcú venovať rodine a ďeťom, a preto túžia po práci, ktorá ich v tom podporí.
  • Ak ste jeden z dvojice alebo manželského páru, ktorý túži po zmene v kariére a chcete si s partnerom spĺňať sny.
  • Slováci žijúci v Anglicku (či v zahraničí), ktorí túžia pracovať vo svojom odbore alebo naštartovať svoju kariéru snov, ale chýba im sebavedomie a odvaha konať.

Ak ste rozhodli, super.

Poďme na to. V mojom živote som si vysnívanú prácu našla už trikrát. Určite existuje aj pre vás. A pravdepodobne nielen jedna.

Pozývam vás sledovať články a skutočné príbehy o ľuďoch, ktorí to zvládli.

Stačí sa zaregistrovať nižšie. Vaše údaje (meno a emailová adresa) sú v bezpečí. Neposielame žiadny spam. Údaje nikomu nepredávame. Dostanete iba newsletter s linkami k článkom, tipmi a informáciami o podujatiach S talentami k vysnívanej práci.

CHCEM DOSTÁVAŤ NOVINKY A ZAREGISTROVAŤ SA

ps: Okrem blogu môžete vyskúšať koučing alebo workshopy, ktoré organizujeme v spolupráci  spolupráci s Myslením prvej ligy.

Adri Ana,

Profesionálna a certifikovaná koučka, zakladateľka projektu Zero to dream job

Pracujem s jednotlivcami, manželskými pármi, začínajúcimi podnikateľmi a firmami, ktorým záleží na ich zamestnancoch v oblastiach:

Stress manažment koučing | Rozvoj talentov a silných stránok | Vysnívaná práca