Kombinovanie outfitov je pre mňa istým spôsobom zábava. O to väčšia, ak sa podarí niečo naozaj zaujímavé, na prvý pohľad akoby neskombinovateľné.

 píše zvedavá blogérka o móde, cestovaní a životnom štýle Eva May.

shadow-ornament

Žije vo Vrábloch so svojim pozitívne naladeným manželom. Miluje módu, jumping a kávu. Okrem čísiel v účtovnej úzávierke sa rozhodla rozlúskať aj tajomstvo osobného stylingu. Opustila pohodlie a okrem úspešnej kariéry účtovníčky rozvíja svoj "talent" pre praktické a oku lahodiace nakupovanie. Prekonáva svoj strach a obavy z kritiky. Dnes jej blog o móde, cestovaní a životnom štýle bojuje o titul Bloger roka 2018.

Čo bola Vaša vysnívaná práca v detstve? Mali ste v tom jasno už v mladosti?

Pamätám si, že v detstve som sa hrala na pracovníčku banky a stále som "vypisovala" (skôr čarbala) nejaké doklady a pečiatkovala ich 🙂 Možno preto, že moja mamina pracovala v banke. Tiež si pamätám, že som si pobalila zopár vecí (hocičo, čo som našla) a akože čakala na autobus, že niekam pocestujem 🙂 A čo som robila a robím dodnes je, že pozorujem ľudí. Ako sa správajú, ich slová, gestá. Všímam si, čo majú oblečené, ako zladené, ako sú ženy nalíčené ...

Ako ste začala rozpoznávať, že ste „zbláznená“ do módy, stylingu a nakupovania?

To bolo istým spôsobom vždy, pretože si všímam ľudí, oceňujem ako sa dokážu zladiť, čo vymyslia, ale aj naopak, čo nelichotí ich postave, zbytočne im oblečenie pridáva vek, kilogramy. Nakupovanie mám rada, a dokonca som sa aj vďaka zopár nevydareným nákupom naučila v celku rozumne nakupovať. Už nemusím odchádzať z obchodu za každú ceny s úlovkom. Vopred si rozmyslím, čo naozaj potrebujem, čo viem s čím skombinovať. A takto rozmýšľam aj pri svojich klientoch. Vytváranie, kombinovanie outfitov je pre mňa istým spôsobom zábava, o to väčšia, ak sa podarí niečo naozaj zaujímavé, na prvý pohľad akoby neskombinovateľné 🙂

Ako na vašu vášeň nakupovať a módu reaguje váš manžel? Nekrúti očami, keď sa vaše  nákupy predĺžia zatiaľ, čo si vy skúšate rôzne outfity?

Mirko už je "nastavený" pri našich dovolenkách v európskych metropolách tak, že pri spracovaní itinerára doň automaticky zahrnie aj nejaké dobre veľké nákupné centrum. Už vopred ráta aj s touto aktivitou a vyhradí na ňu aspoň pol dňa, podľa toho koľko času v meste trávime. Takéhoto ohľaduplného muža ja mám. Má veľkú trpezlivosť, ktorá má samozrejme svoje hranice. Ja s ním na oplátku navštívim futbalový štadión alebo iné zaujímavé miesto, ktoré vyberie. V shopping centre sa takticky rozdelíme, aby sme si išli každý za svojim a nestrácali zbytočne čas.

A odkedy mám blog, tak veľakrát ide so mnou a robíme fotky. Kreativita sa v ňom nezaprie, pretože okrem nosenia oblečenia veľkostí mi prinesie aj rôzne zaujímavé kúsky, ktoré mne v tej eufórii nepadli do oka 🙂 Ak sa v meste nachádza obchod so spodnou bielizňou značky Victoria Secret, je viac než isté, že sa tam pôjdeme pozrieť. A keďže táto značka pochádza z USA, pri našej návšteve NY sme nevynechali ani jeden obchod, okolo ktorého sme sa mihli 🙂

Foto kredit: Eva May Style, New York

 

Vaša profesia sa môže zdať nudná a plná papierovačiek. Ste účtovníčka, avšak vo vás prekvitá kreativita, hravosť a zvedavosť. Rozhodla ste sa nasledovať svoju vášeň pre módu a premeniť ju na svoju profesiu. Kedy a ako ste sa rozhodla, že to skúsite?

Na začiatku roka 2017 som na základe Gallupovho testu silných stránok zistila svojich top 5 silných stránok. Následne som spolu s manželom absolvovala intenzívny 12 týždňový partnerský koučing zameraný na nájdenie vysnívanej práce pod vedením Adri Košovskej. V rámci koučingu sme detailne rozoberali a pracovali s našimi silnými stránkami, a môžem povedať, že vtedy to celé začalo, vtedy sa "narodila" Eva May.

Čitatelia, ktorí sú v podobnej situácii a rozmýšľajú o zmene vo svojej kariére pravdepodobne zažívajú obavy a strach, či sa im zmena môže podariť. Ako to bolo u vás? Čo nasledovalo potom, ako ste sa rozhodla, že do toho predsa len pôjdete?

Ja vždy až príliš riešim, čo si o mne a mojich skutkoch a názoroch pomyslia druhí. Uvedomujem si, že to nie je správne a  je to jedna z vecí, ktoré ma určitým spôsobom brzdia a nedovoľujú mi byť spontánna. Používam prítomný čas, pretože ešte stále to pretrváva, aj keď už v menšej miere. Pretože s tým pracujem a skôr sa zameriavam na to, čo chcem urobiť a povedať, ako na to, čo si kto o tom myslí. Veď predsa každý máme právo myslieť si, čo chceme.

A aby som odpovedala, boli obavy aj strach, že nemám dostatok vedomostí a skúseností  ako vlastne začnem. Vtedy a aj doposiaľ mi pomáha obrovská pomoc a podpora môjho manžela, za ktorú som mu nesmierne vďačná. Následne sa začala práca na fcb profile, tvorba príspevkov. Neskôr nasledovala práca na stránke, na článkoch, fotenia, hľadanie inšpirácií, sledovanie zaujímavých osobností z prostredia, o ktoré sa zaujímam, získavanie nových informácií. Ja sama som musela, ale v prvom rade som chcela, urobiť tieto kroky, aby v mojom živote nastali zmeny. Zároveň si uvedomujem, že mám pred sebou ešte veľa práce, ale teším sa na ňu. Pretože, keď ju budem vnímať ako formu zábavy, pôjde to omnoho ľahšie. Som vďačná za každý jeden lajk, komentár, za každého sledovateľa, pretože to ma poháňa vpred a motivuje do ďalšej práce.


Foto kredit: Eva May Style, pozitivnemysliet

V minulom roku ste si urobila aj test Gallup Strengtsfinder, vďaka ktorému ste si objavila vaše prirodzené talenty. Aká bola vaša reakcia na test? Dal vám tento test vôbec niečo?

V prvom momente, a ešte hodnú chvíľu potom, som si myslela, že sa pomýlili a poslali mi výsledky niekoho iného. Bola som veľmi prekvapená. Vôbec mi to na mňa nesedelo. Až neskôr, hlbšou analýzou a aj na základe koučingu, mi to začalo dávať zmysel. Okrem toho, že som zistila svoje silné stránky, začala som ich rozvíjať.

Ako by ste opísala svojich TOP 5 talentov?

  • Restorative (konštruktívna) - prirodzene dokážem zistiť problém a navrhnúť riešenie, aktualizujem a vylepšujem procesy, či už v práci účtovníčky alebo poradkyne pri nákupoch, kedy sa snažím dodržať stanovený budget, čiže rozpočet, a zároveň splniť zadanie klientky
  • Harmony (vytvára harmóniu) - nevyhľadávam a ani nemám rada konflikty, práve naopak snažím sa ich vyriešiť a urovnať.
  • Input (zvedavý) - svoju pozornosť upriamujem všade navôkol, pozorujem okolie, a veľakrát dokážem vďaka tomu odhadnúť momentálnu situáciu. Ako som už spomínala, zaujíma ma ako sa ľudia správajú, obliekajú, zladia.
  • Deliberative (rozvážna) - starostlivo zvažujem rozhodnutie, premyslím si každú voľbu, snažím sa predvídať prekážky.
  • Learner (rada sa učí) - stále na sebe pracujem, zdokonaľujem svoje vedomosti a zručnosti či už v oblasti profesie účtovníčky, práce s ľuďmi a rovnako tak v oblasti módy a blog

Myslíte si, že si stačí urobiť test a stane sa takzvaný zázrak, ľudia odrazu vedia ako objavovať svoj potenciál?

Urobiť samotný test nestačí. Je dôležité aj ďalej svoje silné stránky rozvíjať a pracovať s nimi.

Odporúčila by ste test aj iným ľuďom? Ak áno, tak prečo?

Určite odporúčam urobiť si tento test. Ako som už spomenula, okrem toho, že ľudia zistia, aké sú ich silné stránky, dozvedia sa aj to, akým smerom sa ubrať, na čom môžu ďalej pracovať a rozvíjať, aby boli úspešnejší, šťastnejší, naplnení.

Čo bolo na začiatku vašho kariérneho rozvoja to najťažšie, čo ste musela prekonať a ako sa vám to podarilo zvládnúť?

Myslím, že nízke sebavedomie. Postupnou prácou, malými aj väčšími úspechmi a podporou môjho blízkeho okolia som začiatok v práci účtovníčky a aj blogerky zvládla.

Foto kredit: Eva May Style

Pri posune vpred vám pomohol aj kariérny koučing. Prečo ste sa pre kariérny koučing rozhodli a čo vám táto skúsenosť dala?

Pre kariérny koučing som sa rozhodla preto, že som vnútorne cítila potrebu osobnostného rozvoja. Pociťovala som stagnáciu a nedostatok motivácie a zároveň som si uvedomovala, že s tým chcem niečo urobiť, posunúť sa dopredu. Preto som ponuku kariérneho koučingu veľmi rada prijala. Koučing som absolvovala spolu s manželom, čo bola opäť skvelá partnerská skúsenosť. Ďalej ma koučing nakopol do ďalšieho rozvoja a v neposlednom rade som spoznala ďalšieho skvelého a inšpiratívneho človeka - koučku Adri Košovskú, ktorá sa stala aj mojou priateľkou.

Momentálne ste si vytvorili takzvané kariérne portfolio – ste účtovníčka a zároveň aj blogérka o móde, cestovaní a životnom štýle. Pomáhate so šatníkom a štýlom ľuďom, ktorí potrebujú vyzerať dobre nielen na svojich fotkách ale aj na živo, či už v zamestnaní alebo podnikaní. S akými ľuďmi rada spolupracujete? S akými problémami im vaše služby pomáhajú?

Prostredníctvom môjho blogu Eva May Style a fcb profilu Eva May chcem ľudí inšpirovať v obliekaní, cestovaní, či trávení voľného času. Rada ľuďom pomôžem s nájdením ich vlastného štýlu obliekania, rovnako s doplnením už existujúceho šatníka. Spolu s manželom, ktorý má vlastnú stránku o pozitívnom myslední a venuje sa koučingu, vieme ľuďom pomôcť s prípravou na pracovný pohovor, či fotky na web.

Aká je Vaša pracovná (podnikateľská) vízia do budúcnosti? Máte vôbec víziu alebo si ju objavujete zo dňa na deň?

V súčasnosti je mojím cieľom pravidelne tvoriť zaujímavé a inšpiratívne príspevky na blogu Eva May Style, a tým rozširovať okruh svojich sledovateľov. Zároveň hľadať klientov, ktorým môžem pomôcť s nákupom oblečenia, tak aby ich šatník obsahoval všetko, čo si ich profesia alebo predstavy vyžadujú a neminuli pri tom kopec peňazí.

Ďakujem za rozhovor a želám veľa úspechov pri všetkých ďalších aktivitách. Ak sa chcete s Evou May spojiť alebo sledovať jej aktivity, nájdete ju na webe či na Facebooku.

***

Túžite po zmene v kariére? Potrebujete inšpiráciu?

Pozývam vás sledovať články a skutočné príbehy o ľuďoch, ktorí to zvládli.

Stačí sa zaregistrovať nižšie. Vaše údaje (meno a emailová adresa) sú v bezpečí. Neposielame žiadny spam. Údaje nikomu nepredávame. Dostanete iba newsletter s linkami k článkom, tipmi a informáciami o podujatiach S talentami k vysnívanej práci.

CHCEM DOSTÁVAŤ NOVINKY A ZAREGISTROVAŤ SA

 Vaša Adri Ana,

Profesionálna a certifikovaná koučka v oblasti rozvoja kariéry

Pracujem s jednotlivcami, manželskými pármi, začínajúcimi podnikateľmi a firmami, ktorým záleží na ich zamestnancoch v oblastiach:

Stress manažment koučing |  Rozvoj talentov a silných stránok | Práca snov