Photo credit: Eva May Style

Kde hľadať riešenie, keď mi to v práci, či živote nefunguje tak, ako si želám?

Neprejde deň, aby ma na FB neprekvapilo video so skvelým tipom “ako na to”, či pozvanie na seminár, v ktorom mi sľubujú, ako ma fantastický nakopnú a pomôžu mi dosiahnúť všetko, po čom túžim. Vraj je to všetko len v mojej hlave?!

Z toho množstva infošiek a reklám, ktoré na mňa stále vyskakujú a teda sa ich nedá ani nečítať, začínam získavať pocit, akoby ten môj doterajší život stál uplne za “makový p*d” a pokiaľ nebudem nasledovať tieto zaručené tipy, triky a tajomstvá, mám len minimálnu, respektíve nulovú šancu v živote uspieť.

Po dvanástich rokoch života a práce v UK ma „malá náhoda“  priviedla k spolupráci na Slovensko. Už je to vyše pár rokov, čo sledujem ako sa náš slovenský trh zaplavuje múdrymi radami a tajomnými receptami ako dosiahnúť úspech, ako zarobiť viac peňazí, ako si nájsť lepšiu prácu či úspešne rozbehnúť podnikanie a v neposlednom rade, ako si nájsť spriaznenú dušičku, či budovať vzťahy snov.

Potom ako som si v Londýne odchodila niekoľko seminárov, vypočula spíkrov a milionárov uznávaných nielen v UK, ale aj vo svete, som semináre vylúčila z plánu sebarozvoja aj napriek tomu, že sa neskutočne rada učím a spoznávam nových ľudí, ktorí mi pomáhajú rozšíriť svoje obzory. Našla som totiž oveľa efektívnejší a spoľahlivejší spôsob ako sa posúvať vpred a spĺňať si svoje sny. Našla som to, čo funguje pre mňa.

Tento príspevok však nie je tom, aby som kritizovala semináre, aby ste ich odrazu prestali navštevovať, sledovať videá alebo čítať motivačné knihy. Tento príspevok je o tom, aby ste prestali MÍŇAŤ ENERGIU A SVOJE ZAROBENÉ PENIAZE na prostriedky, ktoré neprinášajú vytúžené výsledky a miesto toho STE to skúsili možno aj inak …

Cez VLASTNÝ KĽÚČ k úspechu

Viac inšpirujúcich výrokov nájdete na FB stránke Od nuly k vysnívanej práci

Som hlboko presvedčená, že každý z nás nosí vo svojom srdci a vnútri svoj vlastný kľúč k úspechu a naplneniu svojich snov.

Je ľahšie čakať na niekoho, kto nás zázračne nakopne alebo nám odkryje tajomstvo úspechu, ktoré nám pomôže získať to, po čom túžime. Otázne však je, či to takto skutočne funguje a či to prináša vytúžené výsledky?

Neraz sa mi stalo, že ma oslovili talentovaní ľudia,ktorí mali úžasné vízie a ciele, ale hlboko vo vnútri boli sklamaní, že návody a dobre mienené rady, ktoré fungovali iným ľuďom, žial im nepriniesli vytúžené výsledky.

Keď sme sa bližšie pozreli prečo, často sme odhalili pre nich šokujúce uzávery:

  1. Spoliehajú sa na návody druhých ľudí, tajne obdivujú ich úspech ale vo svoj úspech neveria.
  2. Príliš dlho investujú svoje energiu a peniaze do návodov a nástrojov, ktoré pre nich nefungujú. Boja sa hľadať a objavovať nové riešenia.
  3. Svoju pozornosť upriamujú na nedostatočné výsledky, chyby a neúspech.
  4. Bravúrne dokážu rozprávať o spíkroch, svetoznámych motivátoroch ale o sebe a svojich snoch s takým nadšením hovoriť nevedia. Nepoznajú, v čom sú výnimoční oni sami.

 

Dá sa to aj INAK

Od jednej úspešnej koučky, pôsobiacej v Anglicku, som sa naučila tú najdôležitejšiu životnú lekciu. SVOJ KĽÚČ K ÚSPECHU MÁM UKRYTÝ V SEBE. Možno si teraz pomyslíte, čo za „blábol“ tú píšem. Rada by som vám to ukázala na úplne jednoduchej vlastnej skúsenosti, ktorú som s ňou zažila. Potom ako mi stroskotali dve biznis myšlienky, ktoré som túžila rozvíjať, som si uvedomila, že niečo musím urobiť inak, sama som však nevedela ako na to.

Mohla som ísť opäť na nejaký seminár, kde by ma určite v tom veľkom dave a dobre vybranou party hudbou nakopli. Rozhodla som sa však urobiť to inak, a zistiť či existuje niečo iné, čo môže pre mňa fungovať oveľa lepšie. Dohodla som si konzultáciu s koučkou, ktorá účtuje tisícky za 1-2-1 koučing pripravená, že ak sa chcem naozaj posunúť vpred, budem potrebovať zainvestovať, pretože zo všetkých kútov a marketingových reklám počúvam, že tak sa to teraz robí.

Tento rozhovor nebol však ani zďaleka to, čo som očakávala a skončil sa s jednoduchým tipom – Adriána, ak ti skutočne záleži na tom, aby si rozbehla svoj biznis, začni blogovať. Blogovanie v skupine 3,000 ľudí ti pomôže zistiť, čo chceš svetu povedať, odovzdať a za druhé, ako na to reagujú ešte pred tým ako sa rozhodneš investovať ďalej. Do pár dní som sa zaregistrovala na 30 dňovú blogovú výzvu, ktorá bola na začiatku vzniku tejto stránky.

Pointa?

Miesto toho, aby mi táto úžasná žena ponúkla jej drahý koučovací balíček, mi ponúkla niečo oveľa cennejšie – odvahu spoznávať svoju víziu, misiu a komunikovať to, ako túžim na tomto svete prispieť svojou maličkosťou. Pomohla mi začať veriť vo vlastné vízie, nabrať odvahu a ísť s nimi von do sveta medzi ďalších ľudí.

Tí, čo ma poznáte bližšie viete, že mojou prvou profesiou bolo účtovníctvo. Súčasťou mojej denno-dennej práce boli faktúry a čísla. A tak táto príležitosť vytvárať si vlastný blog, bola pre mňa neskutočnou novou výzvou, ktorá mi pomohla rozvíjať ďalšiu moju vášeň – písanie a komunikáciu s ľuďmi.

Táto žena mi pomohla začať budovať môj vlastný kľúč k úspechu. Stálo ma to iba moju odvahu a ochotu skúsiť nevyskúšané. Našla som svoju víziu, pomenovala svoju misiu a k dnešnému dňu som odkoučovala desiatky ľudí a pomohla im pomenovať a nájsť ich vysnívanú prácu. Všetko v horizonte menej ako jeden a pol roka. Toto bol však môj sen. A tento článok nie je o mne. Je o tebe. Verím, že aj ty máš ten svoj, ktorý by si chcel premeniť na skutočnosť.

Aj TY to môžeš dokázať …

Viac inšpirujúcich výrokov nájdete na FB stránke Od nuly k vysnívanej práci

VYROB si svoj VLASTNÝ kľúč k úspechu

Ak ste aj vy v situácii, kedy vás už semináre, či videá neinšpirujú a vaše vytúžené výsledky sa stále nedostavajú, vyskúšajte to urobiť inak. Začnite si budovať SVOJ vlastný KĽÚČ k úspechu. Nepotrebujete na to stovky, či tisícky eur … stačí vám pár minút a ochota začať sa viac spoznávať.

Nasledujúce riadky vám ponúknu pár úvodných tipov a otázok, aby ste sa naštartovali:

  • Všímaj si situácie, v ktorých sa práve NACHÁDZAŠ a AKO na ne REAGUJEŠ – v akej situácii sa nachádzaš práve teraz a ako na ňu reaguješ? Vzdal si sa? Cítiš sa vyčerapný, možno bezradný? Alebo práve naopak, cítiš sa inšpirovaný s veľkou odvahou konať? Pozri sa na to, čo ti funguje dobre a ako to môžeš použiť, aby si sa posunul vpred. Ako môžeš zmeniť svoje reakcie k lepšiemu? Čo je pre teba tým najväčším katalyzátorom, aby si prekonal svoje obavy, pohodlnosť či lenivosť? Sú to skutočne knihy, semináre, videá alebo je to tvoja odvaha konať, zvedavosť aplikovať nové myšlienky, či zmeniť svoje postoje?
  • Zhodnoť si, čo pre teba funguje. Reflektuj, spoznávaj a oceňuj svoje KVALITY a TALENTY– ak máš pocit, že stagnuješ alebo sa veci nevyvíjajú tým správnym smerom, daj si pauzu či odstup a reflektuj. Čo z toho, čo robíš pre teba funguje? Čo z toho, čo robíš ti pomáha byť úspešným a dosahovať svoje výsledky. Aké talenty, schopnosti a zručnosti máš k dispozicii už v tento deň? Čo ešte môžeš zapojiť alebo urobiť, aby sa situácie vyvíjali lepšie?
  • Nespoliehaj sa len na semináre, tipy či konzultácie. Prevezmi INICIATÍVU a KONAJ – Skús praktizovať pozitívne myslenie a začni veriť vo vlastný úspech. Aké ďalšie kroky, nápady, či  riešenia môžeš aplikovať už teraz, či nasledujúci týždeň? Ak chceš niečo zmeniť, zmeň to teraz. Nečakaj na ďalší seminár, na ďalší webinár, či video od svetoznámeho spíkra. Aj oni raz začínali. Aj oni boli na začiatku a ich úspech je výsledkom ich zanietenia a odvahy konať. Konaj s rozvahou, investuj svoj čas a energiu so srdcom a rozumom.

Dúfam, že týchto pár tipov vás naštartovalo, ale nenechajte sa nimi obmedziť, či zastaviť. Príjmite tento článok ako moje pozvanie a objavujte svoj VLASTNÝ UNIKÁTNY KĽÚČ k úspechu, radosti a spokojnosti v živote.  Tento kľúč vám nikto nikdy v živote nedokáže ukradnúť, pretože ho vlastníte a viete „zostrojiť“ len vy samy.

 

Túžite po zmene v kariére? Potrebujete inšpiráciu?

Pozývam vás sledovať články a skutočné príbehy o ľuďoch, ktorí to zvládli.

Stačí sa zaregistrovať nižšie. Vaše údaje (meno a emailová adresa) sú v bezpečí. Neposielame žiadny spam. Údaje nikomu nepredávame. Dostanete iba newsletter s linkami k článkom, tipmi a informáciami o podujatiach S talentami k vysnívanej práci.

CHCEM DOSTÁVAŤ NOVINKY A ZAREGISTROVAŤ SA

PS: Semináre a webináre sú úžasná príležitosť, kde stretávam podobne naladených ľudí. Odmietam sa však správať ako “opička” a napodobňovať úspech niekoho iného, pretože vďaka svojim talentom dokážem vnímať, kde som nielen nápomocná, ale aj prospešná. Na Slovensku ma na seminároch nájdete len výnimočne, ale určite ma môžete stretnuť aspoň online v Klube Myslenia Prvej Ligy, ktorý spúšťame už o pár týždňov.

S pozdravom,
Adri Ana

Profesionálna a certifikovaná koučka v oblasti rozvoja kariéry

Pracujem s jednotlivcami, manželskými pármi, začínajúcimi podnikateľmi a firmami, ktorým záleží na ich zamestnancoch v oblastiach:

Stress manažment koučing |  Rozvoj talentov a silných stránok |  Rozvoj kariéry

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save