Mrzí ma, že toľko veľa ľudí trpí v praci stresom, preťažením či nespokojnosťou. Začalo to už pred 12 rokmi. Pracovala som v reštaurácii, potom v továrni, neskôr v kancelárii … No a potom som začala viesť ľudí ako manažérka pre jedného z TOP 100 Britských podnikateľov, ktorý vedie úspešný podnik s 80-ročnou históriou. Mojím snom bolo pomáhať vytvárať pracovné miesta, ale aj napriek tomu som cítila, že moje ruky boli zviazané.

Čoraz viac som si začala všímať ľudí a ako v práci trpia stresom, vyčerpanosťou a nespokojnosťou. A navyše svoju nespokojnosť si prenášali do súkromného života, či partnerských vzťahov. Nebolo mi to ľahostajné, a tak som sa rozhodla, že musím niečo podniknúť. Vysnívala som si, že budem pomáhať ľuďom robiť to, čo ich baví a napĺňa. Prečo? Jednoducho preto, aby boli šťastní, aby svoju nespokojnosť nepránašali do svojich vzťahov a výchovy detí, aby sa stali príkladom pre nás všetkých, že sa to dá aj inak. Viem, že sa to dá.

Viem, že je možné nájsť svoju vysnívanú prácu. A dá sa to oveľa ľahšie za pomoci a podpory, či už podobne naladených ľudí alebo profesionálneho koučingu. Za pár mesiacov mi prišlo niekoľko otázok na to, čomu sa vlastne v projekte od Nuly k vysnívanej práci venujem. Ďakujem za vaše otázky. Rozhodla som sa otvoriť vám dvere do poznania tohto projektu a o čom vlastne je.

Kariérny koučing formou individuálnej konzultácie je k dispozícii na vyžiadanie. Foto credit: Eva May Style

Od nuly k vysnívanej práci, v originále Zero to Dream Job, je projekt, v ktorom pomáham zamestnancom nájsť a firmám vytvoriť prácu snov, realizovať vlastné vízie, manažovať stress a prostredníctvom leadershipu rozvíjať ľudský potenciál. A to realizujem cez inšpiráciu článkami , podporou vo forme profesionálneho kariérneho koučingu a organizovaných workshopov pre skupiny.

Koučujem v anglickom a slovenskom jazyku všetkých tých, ktorí túžia po zmene a nájdení práce, ktorá ich skutočne napĺňa. Záujem o články a koučovanie prichádza od rôznych ľudí, ale väčšinou sú to

  • profesionáli po 30tke, ktorí chcú opustiť korporátny svet ale nevedia, čo ďalej
  • talentovaní ľudia, ktorí sa cítia uväznení vo svojom povolaní a chcú sa realizovať
  • nadaní Slováci, ktorí chcú preraziť vo svojej vysnívanej kariére v UK
  • páry a manželské páry, ktorým na sebe záleži a chcú sa navzájom podporiť v kariére
  • všetci tí, ktorí nie sú vymenovaní hore ale cítia, že som pre nich tá správna profesionálna koučka – VŠ študenti, začínajúci podnikatelia

Väčšina doterajších reakcií boli pozitívne, ale stretla som sa aj s tým, že niekorí ľudia nepoznajú, čo to vlastne koučing je alebo koučing kritizujú bez toho, aby vedeli ako môže pomôcť. A poviem vám úprimne, ja som bola pred nieľkými rokmi presne taká istá – nedôverčivá a skeptická!

Aj napriek tomu, že som sa rada učila vôbec som nemala chuť, aby sa niekto rýpal v mojom vnútri, aby mi ukazoval moje nedokonalosti, aby sa ma snažil prerobiť alebo ukázať mi v čom by som sa mala zlepšiť. Veď predsa som taká, aká som! Prišiel však moment, ktorý zmenil môj postoj.

V práci som sa začala cítiť nešťastná, chytená v takej “zlatej klietke”. Mala som pravidelný príjem, relatívne fajn ohodnotenie, kolegovia boli tiež ok, lenže ja som aj napriek tomu všetkému začala byť viac nervózna, podráždená, nestíhala to čo by som normálne zvládla. Nechcela som, aby niekto niečo spoznal a tak som svoje pocity potláčala. Utiahla som sa do seba, postupne prestala komunikovať s priateľmi. Jedného dňa mi moja mama naliala “čistého vína” a povedala, že takto to už ďalej nemôže ísť.Videla, že som stratila radosť zo života a mojim riešením bolo pracovať ešte viac.

Chcela som to zvládnuť. Chcela som to riešiť, ale nevedela som kde začať a ako. Nechcela som len skočiť z jednej práce do druhej bez toho, aby som pochopila v čom celý ten háčik vlastne je. Vtedy som sa rozhodla dať koučingu príležitosť a objaviť, v čom  mi môže pomôcť.

Koučing mi pomohol odhaliť, že vo svojej práci nemám príležitosť robiť to, čo mi dáva najväčšiu energiu a čo mi ide prirodzene – prepájať, aktivovať ľudí a pomôcť im realizovať svoj potenciál, ale hlavne učiť sa a učiť iných. Ako manažérka v oblasti účtovníctva som pracovala s papiermi, faktúrami a počítačom. Chýbala mi môžnosť pomáhať ľuďom urobiť skutočné zmeny, ktoré im prinesú radosť, pohodu, sebarealizáciu ako aj lepšie ohodnotenie, či viac času pre svojich blízkych a záujmy.

Pochopila som, že som chcela od svojej práce viac ako len zdroj obživy. Uvedomila som si, že nie som len stroj, ktorý monotónne vykonáva svoju prácu alebo číslom na výplatnej páske vo veľkej úspešnej firme. Pochopila som, že aj ja môžem robiť niečo, čo mi prirodzene ide a je to mojou veľkou vášňou.

Koučing ma očaril až do takej miery, že som sa profesionálne kvalifikovala v jednom z najlepších centier v Londýne. Spojila som svoje skúsenosti, manažérske zručnosti, vzdelanie a prirodzený talent a dnes pomáham ľuďom prostredníctvom interaktívnych a inšpirujúcich koučovacich hodín a workshopov riešiť svoju nespokojnosť a stres v práci.

Si zvedaví, či zvedavá o čom je koučing, kariérny koučing  a ako konkrétne pomáha? Viac prezradím v ďalšom blogu.

S pozdravom, Adri Ana

Profesionálna a certifikovaná koučka v oblasti rozvoja kariéry

Pracujem s jednotlivcami, manželskými pármi, začínajúcimi podnikateľmi a firmami, ktorým záleží na ich zamestnancoch v oblatiach:

Stress manažment koučing |  Rozvoj talentov a silných stránok |  Rozvoj kariéry a práca snov

 

Máš už dosť čítania kníh a návštev seminárov bez reálnej zmeny vo svojej kariére, či živote? Chceš zistiť o kariérnom koučingu viac a vytvoriť si svoj vlastný kľúč na úspech založený na tvojich víziach, hodnotách a talentoch? Pozývam ťa sledovať moje články, pravidelné inšpirácie a skutočné príbehy o ľuďoch, ktorí to zvládli.

Chceš sa lepšie spoznať a vytvoriť si svoj vlastný kľúč na úspech?

* indicates required


Save

Save